Stor opbakning til byfest i Fasterholt

Der var lagt op til tre dage med spændende aktiviteter og hyggelige timer for alle aldre, da der blev holdt byfest i Fasterholt den 22.-24. juni

Igen i år havde de lokale foreninger skruet et program med banko, Sankt Hans og Byens dag sammen for at skabe en byfest for alle i den lille landsby.

I selskab med gamle Ole

Byfesten blev skudt i gang torsdag aften, hvor Fasterholt Forsamlingshus fyldtes med 25-ører og koncentrerede talknusere til årets største banko-aften. Opråber Jette Bjerre styrede med kyndig hånd de 106 såvel nye som rutinerede spillere gennem aftenens banko, bingo og amerikansk lotteri, mens hurtige hjælpere delte gevinster ud til højre og venstre.

- Så spiller vi pladen fuld for sidste gang, og det er tid til aftenens hovedgevinst, som er et weekendophold til en værdi af 2.500 kr. Så må vi se, hvor mange vindere vi skal have sendt af sted sammen, sagde Jette Bjerre med et glimt i øjet.

Aftenens allersidste spil kørte længe, og alle stirrede intenst på deres spilleplader, inden det forløsende tal endelig blev udtrukket, og tre heldige spillere kunne råbe banko. Om gevinsten skal bruges på et triple værelse, meldes der dog ikke noget om.

Aftensmad ved bålet

Fredag aften blev der fyret op under både grillen og bålet, da godt 100 store som små fejrede Sankt Hans ved Meldgård sø. Fra toppen af det velvoksne bål skuede den obligatoriske heks ud over forsamlingen, og til tonerne af Midsommervisen forsvandt hun op i op i den grå himmel.

Som noget nyt kunne Sankt Hans-gæsterne nyde en aftensmad bestående af spareribs, og det benyttede mange sig af.

- Vi solgte 88 portioner, så det er vi rigtigt godt tilfredse med. Det er godt, at vi i de forskellige foreninger kan hjælpe hinanden med at få byfesten til at tiltrække besøgende, sagde Thorkild Jensen fra Sø og Friluftsklubben, som stod bag Sankt Hans-arrangementet.

Børnene fra Tusindfryd havde kreeret heksen, og det lokale byrådsmedlem Anders Madsen holdt årets båltale.

Fasterholtløbet og fællesspisning

Da forsamlingshuset åbnede dørene lørdag formiddag, var det til en dag med underholdning og udfordringer for hele familien.

Som vanligt trak morgenkaffen godt med besøgende til, og de 130 lokale fik en god snak med sidemanden over rundstykker og wienerbrød, inden dagens aktiviteter blev sat i gang.

Byens mindste beboere kunne prøve kræfter med boldkast og pileskydning indenfor ved børneboderne eller give den som guldgraver udenfor i den store container fyldt med sand. Begge dele udløste selvfølgelige præmier til de dygtige kastere og gravere.

Formiddagen bød også på det traditionsrige Fasterholtløb, der er et bilorienteringsløb, hvor det gælder om at kende lokalområdet og have pudset konkurrencegenet af.

- Der er seks levende poster med forskellige opgaver. I år er både den første og den sidste her ved Forsamlingshuset, så der er lidt at se på. Der er 15 hold tilmeldt, så det er rigtigt fint, sagde Bente Jensen, der stod bag det store arbejde med at arrangere løbet.

Da alle hold var vendt tilbage i god behold, stod det klart, at to hold havde opnået lige mange point. Det blev på fornemste vis afgjort af en omgang stafet med M&Ms og sugerør. Team Ingeborg var hurtigst til at flytte de små chokolader, og de kunne derfor gentage succesen fra sidste år og atter hæve vindertrofæet.

Lørdag aften blev der også uddelt et fornemt trofæ, da de modigste kvinder og mænd deltog i årets rafleturnering. Rafleturneringen var et indslag under fællesspisningen, hvor 85 tog for sig af retterne. Efter et par timer med god stemning og kasten med terninger, kunne Steffen Bjerre kalde sig for vinder af Fasterholt rafleturnering og samtidig lukke årets byfest.