Børnehuset Tusindfryd

Nyt børnehus med plads til alle børn

Børnehuset Tusindfryd

I Fasterholt åbnede det private pasningstilbud med vuggestue, børnehave og forening for skolebørnene fredag den 1. marts 2019.

På grund af en vedholdende indsats fra forældre, byens borgere og det lokale erhvervsliv kunne Børnehuset Tusindfryd og fritidsforeningen FRISK fredag den 1. marts for første gang slå dørene op og invitere indenfor i det nye private tilbud til børnefamilierne i Fasterholt og omegn.

Vuggestue rykket ind i Fasterholt

Fire små borgere havde deres allerførste dag i vuggestuen, som er et nyt tiltag i den lille landsby.

- Vi er særligt stolte over at kunne åbne vores nye vuggestue. Børnehuset Tusindfryd vil for disse fire små være en tryg, nærværende og pædagogisk fantastisk ramme for deres opvækst mange år frem, sagde Ronni Jensen, der er formand for Børnehuset Tusindfryds bestyrelse.

Der var dog også mødt nogle lidt mere kendte ansigter op, da de 9 børn i børnehaven alle fortsætter i den private udgave af Tusindfryd.

- I børnehaven forsætter de trygge og velkendte rammer. Her vil der fortsat være leg og læring, et stærkt og ambitiøst aktivitetsprogram hver måned og en dagligdag med plads og fokus på en tryg opvækst for hvert enkelt barn, sagde Ronni Jensen.

Ny forening for skolebørnene

Endnu et nyt tiltag i Fasterholts tilbud til byens børn er fritidsforeningen FRISK. Her kan skolebørnene mødes efter skole om aktiviteter med friluftsliv, idræt, kreativitet og samvær i centrum.

- Fritidsforeningen FRISK er afløseren for det kommunale fritidshjem, som Herning Kommune ikke ønskede for os her i Fasterholt. Vi vil gerne sikre et aktivt og kreativt tilbud til vores skolebørn, og derfor er det fantastisk, at vi i FRISK har fået alle de børn tilmeldt, som før gik i vores fritidshjem, sagde Ronni Jensen.

----

Børnehuset Tusindfryd åbnede som privat institution med børnehave og vuggestue den 1. marts 2019. Under samme tag er også fritidsforeningen FRISK for skolebørn i alle aldre.

Indtil da eksisterede Tusindfryd med børnehave og fritidshjem som en del af den kommunale institution LÆringscenter Syd. Da Herning Kommune i februar 2018 besluttede at lukke afdelingen i Fasterholt, satte en arbejdsgruppe af lokale borgere og forældre gang i arbejdet med at oprette en privat institution.