Ulven Skabte debat i Fasterholt

Godt 50 ulve-interesserede – og måske endda et par skeptikere – var mødt op for at få del i Thomas Boesdals store viden om ulve. Og han delte rundhåndet ud. Det blev til tre timers interessant rundtur i ulvenes univers.

- Jeg synes, at vi mangler en konstruktiv debat om ulven her i Danmark. Jeg vil meget gerne være med til at sætte spørgsmålstegn ved jeres billede af ulven, indledte Thomas Boesdal sit foredrag.

Så beredt med fakta, tydelig fascination og en god portion humor gjorde han netop det. Thomas Boesdal formåede at udfordre både jægernes, landmændenes og naturelskernes viden og holdninger – og samtidig mane flere fordomme til jorden.

- Mange jægere frygter, at ulvene vil nedlægge alt vildt i skovene. Men med statistik og erfaringer fra Tyskland kan man regne ud, at om der så var 100 ulve i Jylland, ville de ikke kunne holde krondyr-bestanden fra at vokse. Så den holder altså ikke, forklarede Thomas Boesdal.

Thomas Boesdals entusiastiske oplæg smittede af på publikum, og snakken fortsatte livligt rundt ved bordene, da de fremmødte kunne tanke op med landgangsbrød, kage og kaffe midtvejs i foredraget. Da ulve-entusiasten efter anden runde med billeder og anekdoter sluttede sit foredrag, kvitterede publikum for en spændende aften med klapsalver.

Fasterholt Forsamlingshus stod bag foredraget med Thomas Boesdal.